Jakob en Liesbeth in Thailand

Van Chiang Mai, via Chiang Rai en Myanmar, naar Jomtiem Beach vlakbij Pattaya

Hallo allemaal,

Na de vorige keer achter de copmuter gingen we naar een Indisch restaurant. Het eten was heerlijk, alhoewel Liesbeth bijna niets kon eten, want ze voelde zich nog echt niet lekker. De volgende ochtend gingen we, ondanks dat Liesbeth zich nog steeds niet goed voelde, een trekking doen. We werden om kwart over 8 opgepikt en gingen, samen met 5 anderen, naar een olifantenkamp. Daar klommen we op een olifant en hebben we een uur rondgehobbeld. De olifanten gingen vaak stil staan om takken te eten. Ze eten dan ook 200 kilo op een dag. Het was leuk om een keer te doen, maar een beetje saai is het wel. Na de olifantenrit gingen we naar een van de vele bergvolkdorpjes. Leuk om een keer te zien. Het was een katholiek volk.

Daarna gingen we terug naar het kamp en kregen we lunch. Liesbeth wilde bijna niets eten, dus ze mocht het later op de dag nemen. Na het eten gingen we naar een plek vanaf waar we een uur gingen lopen en klauteren, over bamboebruggetjes, rotsen en boomstammen, naar een waterval toe. Het was een mooie waterval van ongeveer 10 meter hoog. Het water was ijskoud, maar wel lekker na deze wandeling. Na een tijdje relaxen maakten we de wandeling weer terug. Alleen deze keer ging het wat moeizamer, want bij Lies onstonden er blaren en ze kreeg veel last van haar hiel. Toen we weer terug waren, gingen we naar een plek waar we instructies kregen over wildwater-raften. Vervolgens vertrokken we in onze stevige rubberboot op de wilde rivier. We moesten met z'n allen links of rechts hangen als we vastzaten. We hebben erg gelachen en het was erg avontuurlijk! Dit was voor ons dan ook het leukste deel van de dag. Het was leuk om te zien dat er een goede sfeer hing, ook tussen andere boten. Iedereen spetterde elkaar telkens nat en we lachten elkaar uit als we vast kwamen te zitten tussen de stenen. Aan het eind, toen de rivier een stuk rustiger was, gingen we over naar een bamboe-raft. Hiermee gingen we sukkelend over de rivier. Het was wel heel grappig, want de Oostenrijkse man die de raft moest besturen, kon geen woord Engels. Hij begreep 'left' en 'right' niet, waardoor hij telkens de verkeerde kant op ging. Vervolgens gingen we het dan met z'n allen in het Duits schreeuwen. Wat ook wel grappig was, is dat hij op een gegeven moment ontdekte dat wij een beetje Duits konden. Vervolgens begon hij constant in het dialect-Duits tegen ons aan te praten. We begrepen alleen af en toe een woord, maar hij had het erg naar z'n zin! We hebben onderweg ook veel gepraat met een Zweedse man die alleen op reis was. Op de weg terug naar ons hotel, spraken we met hem af dat hij naar ons hotel toe zou komen, als hij zich had gedoucht. We zouden dan wat met z'n 3-en gaan doen.

's Avonds zijn we uit eten geweest bij een restaurantje. We bestelden een soort van biertoren met een tap eraan. Best grappig om een keer te doen, want we zien elke keer veel anderen ermee zitten. Na het eten zagen we opeens een hoop rook, met een oranje gloed. We liepen een klein beetje die richting op en opeens zagen we een steeds groter wordend vuur. Er stond een gebouw echt flink in de fik. De vlammen kwamen zo'n 20 meter hoog. We hebben hier een tijdje naar gekeken en zijn toen naar een barretje gegaan waar we nog gezellig hebben doorgekletst.

De volgende dag gingen we naar het busstation om naar Chiang Rai te vertrekken. Daar aangekomen bleek dat alle bussen tot 4 uur 's middags vol waren. We hebben daarom maar de tickets voor 4 uur gekocht, waardoor we 3 uur moesten wachten. We hebben gewoon wat gekletst en geluncht, de tijd vloog voorbij. Jakob is nog naar de apotheek gegaan om wat medicijnen voor Liesbeth te regelen, want ze voelde zich nog steeds echt niet goed. Uiteindelijk kwam de bus en 3,5 uur later waren we in Chiang Rai. We hadden al een leuke guesthouse uitgezocht en zijn daar meteen maar gaan eten. Daarna hebben we een filmpje gekeken en zijn we gaan slapen. De volgende dag wilden we wat informatie over het regelen van een nieuwe stempel op ons paspoort, want onze visa waren bijna verlopen. Een man van het hotel vertelde dat ze ook tours verzorgden, om een stempel te krijgen en gelijk wat bezienswaardigheden te zien. Het was intussen al 11 uur 's morgens, maar hij zei dat we nu meteen wel mee konden komen. Onze eerste stop was bij een Apentempel. Eigenlijk was dit gewoon weer een tempelgebied met veel apen, vissen en nog wat waterdieren. Grappig om te zien was dat de apen hier een stuk rustiger en minder agressief waren. Hierna gingen we samen met onze gids bij een Thais restaurantje eten. We kregen een lekkere maaltijd, maar onze gids vond dat we ook nog de noedels uit dit restaurant moesten proeven, dus we kregen nog een noedelcurry erbij. Hij bleef ons ook maar drinken geven. We zaten erg vol aan het eind!

De volgende stop was vlak voor de grens van Myanmar. Onze gids wachtte in Thailand op ons en wij moesten intussen door de douane van Thailand en daarna door die van Myanmar. We kregen een soort tijdelijk paspoort, waarmee we het land in konden om even de markt te bekijken. Deze markt is een heel erg Thai-toeristische markt, omdat de spullen hier goedkoper zijn. Iedereen probeerde ons sigaretten en Viagra aan te smeren. Best grappig.Na een half uurtje rondlopen, gingen we weer terug naar de douane en kregen we een nieuwe Thaise stempel, waarmee we nog 14 dagen in Thailand kunnen blijven. Dit is precies lang genoeg! Vervolgens reden we naar 'de Gouden Driehoek'. Dit is een plek waar Thailand, Myanmar en Laos bij elkaar komen, langs de rivier de Mehkong. Het was interessant om te zien, dat je precies kon zien waar welk land begon. Het is wel iets interessanter dan het Drielandenpunt :-) Op dezelfde berg stond ook een tempel, dus deze hebben we ook meteen maar even bekeken. Vervolgens werden we naar het Opium-museum gebracht. De Gouden Driehoek staat bekend om zijn vele Opium-plantages. Binnen kon je allerlei informatie lezen over opium, maar ook over andere dingen die hier in de omgeving belangrijk waren, zoals de bergvolken. Vlakbij het museum stond een groot Boeddhabeeld, dus daar zijn we ook nog naar gaan kijken.

Vervolgens reden we naar Chiang Khong, een oude stad, waar vervallen tempels, een vervallen stadsmuur een een droge gracht waren. Het zag er wel mooi uit, maar we reden er vrij snel doorheen, aangezien het wel heel erg hetzelfde was als andere plaatsen. Hierna gingen we terug naar onze guesthouse. Onze gids, waarmee we overigens de hele dag gezellig hadden gepraat over Thailand en Nederland, vertelde ons dat we straks naar de klokkentoren moesten gaan kijken, want daar zouden allemaal gekleurde lampen komen. Wij dachten dat er alleen wat lampen aan zouden gaan, zodat het er iets leuker uit zou zien, maar het bleek een hele show te zijn. Een soort lichtshow op de toren, met in de toren een lotusbloem die open ging en er gebeurde daarna van alles mee. We hebben het helemaal op video gezet, voor de nieuwsgierige mensen. Daarna zijn we naar de zaterdagmarkt geweest van Chiang Rai. Er waren hele lekkere hapjes te koop, dus we hebben natuurlijk weer veel te veel gekocht. Op een gegeven moment kwamen we een kraampje tegen met vers gefrituurde sprinkhanen.EenThais stel kocht een zakje en zagen ons verbaasd kijken, om die reden boden zeons een sprinkhaanaan. We vonden dat we het toch echt maareens moesten proberen, dus dat hebben we gedaan.We teldentot 3 en aten hem op. En eigenlijk was het nogbest 'lekker'. Het had weinig inhoud maar het smaakte vaagjes naar pinda. Liesbeth had ook weer wat meer last van haar hiel, al sinds de trekking en ze voelde zich nog steeds niet lekker, dus we zijn daarna meteen naar bed gegaan.

De volgende dag hebben we een scooter gehuurd en zijn we onderweg gegaan naar 'de Witte Tempel'. Dit is een hele mooie tempel, versierd met stukjes spiegel, waardoor het heel mooi reflecteert in de zon. Het ziet er een beetje uit als een ijskasteel. De mensen daar waren best wel streng, want we mochten niet even stilstaan om wat details te bekijken, en ze schreeuwden ons achterna dat we niets mochten aanraken, terwijl we dat niet eens deden. Het was een mooie tempel. Binnen in de tempel was er een hele mooie muurschildering. Het was een hele grote draak, met daarin kleine details van allerlei slechte dingen op deze wereld, met hele moderne figuren uit films en heel veel andere dingen. Boven de draak stond een Boeddha. Het was heel bijzonder, vooral omdat het heel modern was. Na om de tempel heen te zijn gelopen, hebben we de scooter gepakt om naar een waterval te gaan, 20 kilometer hiervandaan. Na een lange, en aan het eind vooral koude rit door de bergen, parkeerden we onze scooter en gingen we te voet verder. Het was duidelijk een plek waar veel Thai heengingen voor het weekend. Er waren stukken rivier en veel plekken om te relaxen. Na een wandeling van 1200 meter kwamen we aan bij de waterval. Deze was een stuk hoger dan de vorige. Het begon al een beetje te schemeren, en aangezien we door de jungle moesten lopen, waar natuurlijk geen lantaarnpalen staan, gingen we snel terug. Precies op tijd waren we terug bij onze scooter. Intussen was het flink afgekoeld, dus de reis terug naar Chiang Rai, was erg fris. Daarna zijn we nog even bij de nachtmarkt geweest, maar daar was niet zoveel aan, dus hebben we maar wat gegeten bij een fastfood-pizzeria. Halverwege zaten we al vol, dus hebben we de rest maar meegenomen naar onze guesthouse. Bij ons guesthouse aangekomen, wilden we onze blog gaan updaten, omdat we al zoveel hadden meegemaakt, maar toen we nog niet zo lang bezig waren, ging dit gedeelte van het guesthouse dicht. We hebben daardoor dus nog niets kunnen schrijven, vandaar dat het wat langer duurde.

De volgende ochtend besloten we dat we het vliegtuig gingen nemen naar Bangkok, omdat het anders een reis van 14 uur was met de bus en Liesbeth zich nog steeds niet lekker voelde en niet kan slapen in de bus. We werden bij het vliegveld afgezet door onze taxi en daar aangekomen bestelden we tickets. We hadden geluk want het vliegtuig had vertraging, waardoor we hem nog makkelijk konden halen. Voor ons gevoel waren we net opgestegen, toen we alweer onze riemen moesten vastdoen omdat we gingen dalen. De reis was 1 uur en 20 minuten, maar omdat we de hele tijd naar buiten keken hadden we niet door dat we er al waren. Na onze landing gingen we naar de plek waar de bus naar Pattaya gaat, wat onze volgende bestemming moest zijn. Na een tijdje wachten ging onze bus en iets minder dan 2 uur later waren we in Pattaya. We wisten niet waar we er uit moesten, dus samen met een Zweeds stel besloten we op een gegeven moment maar de bus uit te stappen. Het bleek dat we inmiddels het strand van Pattaya alvoorbij waren en we bij Jomtiem waren, het rustigere strand naast Pattaya. Eigenlijk was dit best fijn, omdat Pattaya erg toeristisch is. We hebben met z'n vieren een hotel gezocht en zijn toen wat gaan eten. Na het eten hebben we nog een tijdje doorgekletst met wat biertjes en zijn we nog een tijd op het strand gaan zitten. Om half 4 lagen we in bed. De volgende ochtend, of eigenlijk middag, want het was 12 uur, kwam het Zweedse stel naar onze hotelkamer, want zij gingen uitchecken en we wilden met z'n allen gaan ontbijten en naar het strand. We voelden ons allemaal best wel gaar. We hebben de rest van de middag op het strand gelegen en lekker gezwommen. In het begin schrokken we af en toe omdat we iets tegen ons aan voelden 'zwemmen', maar elke keer bleek het plastic te zijn. Het water is hier erg vervuild. Het Zweedse stel moest de bus hebben, dus nadat ze nog even in onze hotelkamer hadden gedoucht zijn zij weggegaan en zijn wij lekker op ons balkon gaan zitten en lunchen. Daarna was het tijd voor onze blog! We willen waarschijnlijk morgen naar Ko Samet gaan, een eilandje hier in de buurt en daar blijven we dan totdat we teruggaan naar Bangkok voor onze terugreis.

Dit was het weer!

Liefs, Jakob en Liesbeth

Reacties

Reacties

Pieter

Dus ook nog de gouden driehoek verkennen.
Volgens mij hebben jullie zolangzamerhand veel meer gezien in enkele maanden dan wij in 8 jaar Thailand

groet
PAD

Pieter (Fibbe)

Hee Jakob en Liesbeth,

Ik ben net aangekomen in Chiang Rai en googlelde even op bezienswaardigheden van deze provincie en kwam zo uit bij jullie weblog. En dan heet mijn voorganger die een bericht achtergelaten heeft ook nog Pieter. Wat een toeval allemaal!:) Leuk even gelezen te hebben wat jullie gedaan hebben. Ik ben benieuwd hier.

Het beste!

Pieter Fibbe
(Van HVA en Realworks)

Liesbeth

Hey Pieter! Wat leuk dat je ook in Chiang Rai bent. Hou je zelf ook een blog bij? Wij weten wat erg goede hotels daar, ook in Chiang Rai. Dus als je tips wilt, moet je maar wat laten horen. Hoe bevalt Thailand tot nu toe?

Groetjes, Liesbeth (en Jakob)

ali

hai ik ben ali ik vond het een hele leuke reisverhaal want ik ga ook namelijk in februari naar tailand en hoop ook dat het zo leuk word

Monique

Ik heb jullie gevonden, ben benieuwd naar jullie nieuwe verhalen en heb nog wat te lezen.....
Goede reis en veel plezier daar!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!