Jakob en Liesbeth in Thailand

Laatste dagen Ko Lanta en Krabi Town

Hallo Allemaal,

Om maar precies verder te gaan waar we waren, direct na het internetten van de vorige blog zijn we naar het restaurant van ons hotel gegaan. We kwamen daar weer Heidi, Frank en nog iemand uit Engeland tegen, namelijk Richard. We bleven daar maar hangen want het was erg gezellig. Tijdens het gezellig praten hebben we maar direct een curry besteld. De volgende dag, onze laatste dag op Ko Lanta, hebben we weer een scooter gehuurd om maar eens het eiland rond te rijden. We zijn eerst naar Lanta old town geweest, dit is een klein dorpje waar de eerste bewoners van Lanta woonden. Het was een rustig dorpje, wat verder niet veel voorstelde. We hebben hier wel lekker geluncht. Na een flink stuk rijden kwamen we terecht in Saladin, de 'grote' stad van Ko Lanta. Hier hebben we een beetje rondgelopen en wat winkeltjes bekeken. Deze stad lag aan het noordelijke punt van Ko Lanta Yai (het meest bewoonde eiland) en keek uit over Ko Lanta Noi. We hebben hier wat gedronken waarna we weer terug zijn gegaan naar ons hotel. Dit keer wilde Lies wel eens de scooter besturen, zoals je ziet hebben we dit overleefd! ;-) Na Lies af te hebben gezet bij het hotel ben ik (Jakob) nog even snel naar het strandje van de olifanten geraced, in de hoop ze weer te kunnen zien badderen. Ik was namelijk nu voorbereid en had mijn zwembroek aan! Helaas waren ze er deze avond niet.
Ondertussen kwam Lies bij het hotel Richard weer tegen. Ze waren niet de enige, er was een hele Thaise familie bij elkaar gekomen, voor een bbq / karaoke-avond! Erg gezellig dus! Toen ik terugkwam hebben we nog even gezellig gepraat en Tuk (die Thaise barkeeper, het was dus niet Tok! Foutje!) geholpen met het installeren van de karaoke-set. Zo vriendelijk als ze hier zijn, kregen we een bord met dichte schelpen, met een lekker chilisausje! Na wat geklungel hebben we maar gevraagd hoe je de schelpen open kan maken. Ze waren wel aardig van smaak vond ik, enigzins te vergelijken met mosselen. Lies vond ze daarentegen best smerig. We zijn vervolgens samen met Richard wat gaan eten, het was erg gezellig! Toen we terug kwamen bij het hotel, kregen we ook nog een bord met iets, waarschijnlijk allerlei zeedieren. We zagen in ieder geval een mini-octopus, een inktvisje en inktvisringen. Ook zagen we iets ondefinieerbaars. We hebben het niet geproefd, want ze lagen er waarschijnlijk al de hele avond en waren over van de BBQ.

We vonden het heel erg leuk op Ko Lanta, dus we bedachten dat we misschien nog wel een paar dagen langer konden blijven. We hebben het eerst aan ons hotel gevraagd, die vonden het goed. Helaas was het niet mogelijk om de taxi nog af te zeggen, en we hadden hem al betaald. We zijn dus toch maar niet gebleven.

Daarna zijn we naar bed gegaan, want vanmorgen moesten we om 6 uur op. We hadden met ons hotel afgesproken dat we om half 7 nog een ontbijt zouden krijgen, maar toen we er waren, was er bijna niemand te vinden. Uiteindelijk hebben we wat besteld. Een half uur later kreeg Lies eindelijk haar 'Toast with honey', wat eigenlijk een soort van wentelteefjes waren. Best lekker. Jakob kreeg nog steeds niets, dus we hebben het maar samen opgegeten, waarna we snel naar beneden zijn gegaan, waar onze taxi stond te wachten.

Na een reis met een nogal agressieve rijder zijn we veilig aangekomen in Krabi town. We werden opgehaald door iemand van ons hotel. Het is weer een goed hotel! We hebben even door de stad gelopen, maar het is hier weer erg anders. Minder toeristisch en meer typisch Thai. De prijzen liggen hier ook weer lager, dan bijvoorbeeld Ao Nang beach, waar het erg duur was.

We waren erg moe, dus we zijn op een gegeven moment in een restaurantje gaan zitten en gaan lunchen. Daarna gingen we nog een paar spelletjes doen, want we hadden allebei geen zin om weer te lopen. Daarna zijn we nog even een tempel gaan bekijken, vanaf de buitenkant.

We waren nog steeds erg moe, dus we zijn naar ons hotel gegaan en hebben lekker ons boekje gelezen op ons balkon. Jakob heeft vervolgens nog 1,5 uur geslapen. We gaan zo wat eten op de nachtmarkt en morgen vertrekken we om 4 uur 's middags naar Hua Hin. Dit is een lange trip, we komen daar ongeveer om 4 uur 's nachts aan.

Groetjes!

Jakob en Liesbeth