Ko Phi Phi
Hallo allemaal!
Nou, we zitten hier lekker op het eiland Ko Phi Phi. Eigenlijk zijn het 2 eilanden, Ko Phi Phi Don en Ko Phi Phi Leh. We zitten op Don, dat is de enige die bewoond is.
We namen vrijdag de boot naar Ko Phi Phi. We kwamen in de taxi naar de pier al 2 nederlandse (wat oudere) stellen tegen, waarmee we de hele reis hebben zitten praten. Het was een heerlijke bootreis, vooral omdat we bovenop zaten, lekker in het zonnetje. We kwamen aan, en gelukkig stond er iemand op ons te wachten. Er zijn geen (auto)wegen op Ko Phi Phi, dus wij hadden verwacht dat we onze koffer en tas moesten tillen naar het hotel, maar ze hebben hier van die karretjes die je lopend kan trekken, en iemand van het hotel nam onze bagage (en die van nog wat andere mensen) mee naar het hotel. Het verkeer hier is ook apart, er zijn geen auto's maar toch moet je uitkijken. Zoals ze in Bangkok rijden, fietsen ze hier. De meesten hebben geen bel en maken met hun stem geluiden die op een bel of een toeter moeten lijken. Ons hotel is een leuk hotel, we hebben zelfs tv! Niet dat er veel te verstaan is van het Thai, maar er is ook Skynews en wat filmzenders.
Ko Phi Phi is een prachtig eiland. Het is dan ook niet voor niets dat op het andere eiland, Ko Phi Phi Leh, de film The Beach is opgenomen. In de film is het eiland een 'perfect' eiland. Nou, dat komt aardig in de buurt.
We zijn begonnen met de buurt verkennen. Er zijn hier veel winkeltjes en kraampjes. We hebben lekker geluncht en zijn vervolgens naar het strand gegaan en hebben daar bij een barretje wat water gedronken. Het is erg warm hier tussen 12 en 3, ik gok tussen de 32 en 34 graden. Het eiland is erg gezellig, er is een gemoedelijk sfeertje. 's Avonds zijn we nog naar een bar geweest die werd geadviseerd door een reiswebsite. Vanaf hier kan je een hele mooie zonsondergang zien. We hebben lekker spelletjes gespeeld en intussen genoten van het uitzicht. Je krijgt hier de hele tijd foldertjes uitgereikt van verschillende barretjes, met een tijdstip dat je gratis drank (uit emmertjes) kan ophalen. Verder zijn er overal vuurshows te zien en alles is aan het strand. Het is erg gezellig, en het helpt dat het gratis is :) Ook vrouwen krijgen hier voordelen, overal gratis of goedkopere dingen, ook in restaurants. De vuurshows zijn erg leuk. Bij de bar waar we deze avond waren kon je meedoen met allerlei spelletjes, zoals vuurtouwspringen, limbodansen onder een touw met vuur, maar ook andere spelletjes zoals voetballen en elkaars ballonnen kapot maken. Het is erg grappig om te zien hoeveel mensen er hier aan mee doen.
De volgende dag zijn we meteen na het ontbijt naar het uitkijkpunt gelopen. De weg erheen is een best wel steile trap. Als je bovenaan de trap bent kan je naar 3 verschillende punten gaan. Bij deze verschillende uitkijkpunten kon je een boek kopen of bekijken met verschillende plaatjes van de Tsunami. Heel gek om te zien hoe dit eiland er uit zag op de dag van de Tsunami. Je ziet vanaf precies hetzelfde punt de foto's, als waar je zit, dus je kan het precies vergelijken. Het komt zo wel een stuk dichterbij.
De volgende uitkijkpunten waren nog best ver lopen, maar ze waren alledrie de moeite waard! Verder hebben we weer wat rondgelopen en zijn 's avonds weer naar een barretje aan het strand geweest. Hier was een hele goede Thaise zanger aan het optreden. Verder was er ook weer een vuurshow. Een meisje van 4 kon alles heel goed, echt knap dat je dat op die leeftijd al kan. Deze vuurshow was wel bijzonder om het precies op het ritme van bepaalde liedjes was.
Intussen is Jakob bezig geweest om te regelen dat hij zijn duikbrevet eindelijk kan halen. In Nederland heeft hij de lessen gehad en zijn theorie gehaald, maar hij kon het niet afmaken, vanwege zijn hooikoorts. Hier kan hij de laatste (buiten)duiken doen, waarmee hij zijn brevet kan halen. Maar wat hij hiervoor nodig had was een bewijs dat hij zijn theorie heeft gehaald. Dit heeft hij nooit ontvangen, dus uiteindelijk hebben we heel vaak gebeld met Nederland, en ik zag net dat hij hem vanmorgen eindelijk heeft ontvangen. Hij is op dit moment aan het duiken. Ko Phi Phi is de nummer 2 duikplek van Thailand, dus dit is een hele bijzondere ervaring.
Gister zijn we eerst naar het strand geweest en vervolgens hebben we een trip gedaan. Met deze tripgingen wemet een longtailboot naar verschillende mooie plekken van Ko Phi Phi. We begonnen aan het strand en gingen vanaf daar naar Monkey Beach. Dit is een strandje waar normaal heel veel apen zitten. Jakob en ik hebben er 1 gezien, en de rest van de groep (4 Australische meiden) heeft er geen een gezien. Vanaf daar gingen we langs allerlei baaitjes, maar meestal lagen we alleen stil om even een foto te maken. Op een gegeven moment kwamen we bij een baai waar je met een trap een stuk van de rotsen op kon klimmen en dan vervolgens van die rotsen in de zee springen. Het was 8 tot 10 meter hoog, best eng dus. Wij wilden zelf niet, maar er waren 2 meiden die wel wilden. De eerste ging gewoon goed, maar de 2e ging op het laatste moment wat schuiner en klapte op haar rug en kont. We dachten eerst dat het goed was gegaan, omdat ze heel rustig reageerde, maar het bleek dat ze heel veel pijn had. De rest van de trip kon ze amper zitten en heeft ze op de boot gelegen en amper meer iets kunnen doen. We waren dus erg blij dat wij het niet hadden gedaan! Vervolgens zijn we naar Maya Bay geweest, in deze baai is de film The Beach grotendeels opgenomen. Het was precies als in de film, die we de avond ervoor nog even hebben gekeken in een bar waar je elke dag films kan kijken. (Deze film draait bijna elke avond, waarom toch! :P ) Het was echt een supermooie plek. We hebben eerst gesnorkeld in het water. Het water was heel erg helder en er waren hele mooie en veel verschillende vissen. Vissen die je altijd op plaatjes ziet, maar normaal nooit zelf tegenkomt. Vervolgens hebben we nog een stukje langs de baai gelopen en even de bossen in. Vervolgens zijn we nog naar wat andere baaien geweest en zijn we daarna weer naar Ko Phi Phi Don gevaren. We maakten een tussenstop bij het ziekenhuis, om 2 van de meiden daar af te zetten, dat meisje had nog steeds erg veel pijn. Ze had last van haar longen en natuurlijk erg veel pijn waar ze was neergeklapt. Wij zijn vervolgens met zijn 4en weer verder gevaren, om nog de zonsondergang te bekijken. Helaas was er niet heel veel van te zien, behalve de kleuren, omdat er wolken voor de zon zaten. Vervolgens zijn we met zijn 4en teruggelopen naar het ziekenhuis, omdat die andere 2 meiden de weg niet wisten naar hun hotel. Ze was behandeld en had veel pijnstillers gehad, ze voelde zich iets beter. Intussen was Liesbeth zich steeds minder goed gaan voelen. Waarschijnlijk iets verkeerds gegeten, want ik moest constant naar de wc en 's avonds werd ik echt ziek en moest ik ook overgeven. Vandaag voel ik me al stukken beter. Ik zit lekker in het zonnetje achter de computer en Jakob is aan het duiken! Hij komt over 20 minuten terug, dus ik ben benieuwd hoe het is gegaan!
Wat trouwens nog gek was, 2 dagen terug werd het opeens donker en begon het keihard te regenen. We hebben een stukje gefilmd, dus het is te zien. Er liggen nog steeds plassen op straat!
Ik ga maar eens afsluiten!
Tot binnenkort, morgen gaan we naar het eiland Lanta, dus waarschijnlijk zijn we daar pas weer online!
Groetjes, Liesbeth (en ook vast wel Jakob)
Geweldig wat jullie beleven.
Ik denk ook terug aan de tijd toen wij in Thailand zijn geweest in 1988.
Toen was Jakob nog een schattig klein kereltje.
Het is bijzonder om zo door je geboorteland te reizen.
Geniet maar zoveel als het kan.
Veel plezier en groetjes van Simon en Hilde
Lies, dat je kunt praten wist ik al, maar dat je kunt schrijven.........., geweldig wat jullie allemaal zien en beleven.
Door deze uitgebreide verslagen kunnen we jullie reis goed volgen. Geniet ervan.
Vanavond hebben we huiskring en zullen we aan jullie denken en voor jullie bidden.
Veel plezier,
Eisien