Jakob en Liesbeth in Thailand

Van Ko Samui naar Krabi

Hallo allemaal!

De dag nadat Jakob ziek was (vrijdag dus) hebben we nog een leuke dag gehad op Ko Samui. We begonnen maar gewoon 'de andere kant' op te lopen vanuit ons hotel aangezien we daar toen nog niet waren geweest. Na een roteind lopen de berg op enaf in 30 graden, konden we genieten van een mooi uitzicht over Chaweng (stad en strand). Aangezien Chaweng bekend staat als het beste strand van Ko Samui, moesten we toch even (na wat te hebben gegeten) lekker baden in de zon en zwemmen in de zee. Het water was heerlijk warm met leuke golven. Daarna probeerden we nog wat cultuur te snuiven in de stad door een tempel te bezoeken, alleen moet je de tempel wel kunnen vinden! Het viel op dat deze stad absoluut niet toeristisch was terwijl het strandgedeelte weer extreem toeristisch was, best apart! We zijn maar een lokaal bakkerijtje binnengelopen om wat lekkers te kopen. We werden hier erg verwonderd bekeken want wat moest een toerist hier welooit! We werden verder erg vriendelijk geholpen en kochten vervolgens een paar heerlijke zoete cakejes. Een klein katje bleef ons vervolgens volgen, het was moeilijk om weer van hem af te komen!

We hebben toen maar de taxi terug genomen en zijn vervolgens na een stop bij het hotel doorgegaan naar Lamai. Hier waren in het centrum allerlei kraampjes met heerlijk eten en we hebben hier dan ook onze buik volgegeten! Om de avond af te ronden hebben we nog even gezellig gepoold en een biertje gedronken en toen zijn we weer terug gegaan naar ons hotel. We hadden de volgende dag namelijk een flinke reis voor de boeg!

Om 6 uur ging de wekker om vervolgens half 7 weg te gaan naar de pier. We hadden deze keer een hele mooie en grote ferry die absoluut niet schommelde. Hij ging dan ook niet echt snel, maar we zijn aan de overkant gekomen

Wink
. We hadden een erg mooi uitzicht over de uitstekende rotsen in het water en aankomende vasteland. We hopen dat dit goed terug te zien is op de foto's en filmpjes! Vervolgens pakten we de bus, waar we na een uurtje weer uitgegooid werden. Niemand snapte er iets van, maar ach het komt allemaal wel goed! En ja hoor we werden (1,5 uur later) weer in een busje gepropt met de koffers op het dak waarna we er na een tijdje weer uit gegooid werden. Vervolgens kwam het volgende busje die ons best snel naar ons hotel bracht. Het reissysteem is erg goed maar ook lachwekkend vaag te noemen!

Het was ondertussen half 4 's middags en duidelijk een stuk warmer. Ons hotel ligt weer recht aan het strand. Het hotel bevalt erg goed (vriendelijke mensen!) maar dit keer geen heet water... Maar ach, de temperatuur is toch ook met 5 graden gestegen?!
We hebben vervolgens de omgeving maar wat verkend, geluncht en avondeten gehad. Na het testen van een Mai Tai (witte rum, donkere rum en orange curacao, opofferingen zijn soms nodig) zijn we maar gaan slapen, het was een lange dag!

Na een korte nacht zijn we gaan ontbijten en hebben we ons geplaatst achter de computer om maar weer eens een update te geven.

Trouwens ik (Jakob) voel me ondertussen weer helemaal beter! Geen idee wat het was, maar hetkwam in ieder geval niet door de cocktail en ook niet door die stomme vis! Dit om eventuele onduidelijkheden te verhelpen

Wink

Groetjes en veel plezier met jullie dagelijkse werk/school en al die andere verplichtingen. GNA!

Liesbeth en Jakob

Karin

Hey daar!

Mooi dat het weer beter gaat met Jacob. Ziek zijn kan natuurlijk niet op vakantie he :P

Heel veel plezier nog de komende tijd. Hier is het grauw en grijs, dus je mist niets ;)

Ben benieuwd naar de volgende verhalen!

Groetjes Karin

Corry

Hallo beiden;
Leuk weer even wat van jullie te lezen.
Ik probeer het op m'n werk een beetje bij te houden, want ik heb momenteel thuis geen computer, snik, snik.
Veeel plezier en geniet van elke minuut.
Dikke pakkerd van Corry.