Onze belevenissen in Bangkok
Hallo allemaal! Het bericht hieronder hadden we eigenlijk gister neergezet, maar door een storing is het blijkbaar niet doorgekomen. Inmiddels is het maandag en zijn we naar Chinatown in Bangkok geweest. Ook hebben we een stukje van Royal India (een indische wijk) geweest en zelfs even in de grootste Sikhtempel van Thailand, niet dat dat erg interessant was, maar toch :) We pakken over 1,5 uur de nachttrein naar een stad en vanaf daar nemen we de boot naar Ko Tao, een eiland in het zuiden. Daar blijven we dan 2 nachten. We laten later meer horen! Groetjes!
Hallo allemaal!
Daar zijn dan weer. Gister deed de site het niet, dus konden we niets plaatsen.
We hebben gister een hoop meegemaakt! We begonnen met een heerlijk ontbijt van toast met jam en een lekker stuk verse ananas! We hebben gelijk gevraagd of we nog 2 nachten konden blijven, omdat dit hotel ons erg goed bevalt.
Na het ontbijt hebben we de skytrain gepakt naar de rivier de Chao Praya. Vanaf daar namen we een riviertaxi (een volgestouwde boot) naar Wat Pho. Dit is een groot boeddhistisch complex met meerdere tempels en kapellen met als hoogtepunt een gouden beeld van Buddha die aan het doodgaan is. Dit beeld is 46 meter lang. Je moet op alle heilige plaatsen op blote voeten lopen. Ook veel Thai bezoeken deze tempels om eer te bewijzen aan Buddha. (beetje jammer dat bijna overal stond: Free for Thai...als toerist moet je bij bijna alle boeddhistische gebouwen en complexen een andere ingang nemen, waar eerst een kassa stond) Het was gelukkig wel de moeite en het geld waard. Er stonden prachtige gebouwen, torens, pagodes en beelden.
Na Wat Pho zijn we gaan lopen naar 'The Grand Palace', een gigantisch complex waar een paleis staat van de eerste koningen van Thailand. Ook zijn er veel andere dingen te vinden, vooral vele Boeddhistische gebouwen. Een hoogtepunt op het terrein was The Emerald Buddha. Dit is een beeldje van 60 cm, en de plaats waar het staat is de heiligste boeddhistische plek in Thailand. Er zijn oorlogen omgestreden, en het is het beeldje wat het meest is nagemaakt van Buddha. De verschillende gebouwen waren hier ook echt prachtig. Toen we uit The Grand Palace kwamen, werden we aangesproken door een Thai. Hier begon ons avontuur! Hij vertelde ons dat we een TukTuk moesten nemen met een chauffeur met een blauw jasje. Deze waren namelijk goedkoop. Hij zou ons meenemen naar verschillende toeristische en niet-toeristische plekken en weer afzetten bij de skytrain, en dat allemaal voor maar 20 Baht (dat is ongeveer 40 cent!). Wij zijn maar op het aanbod ingegaan (we hadden inmiddels al een stuk of 50 tuktukchauffeurs afgewezen, en vonden het tijd om toch maar eens voor dit vervoer te kiezen, voor deze prijs). Hij bracht ons naar een nog in gebruik zijnde niet toeristische Boeddhistische tempel, waar een groot beeld in stond. Een man in de tempel vertelde ons hele verhalen over de tempel en daarna over de gevaren als toerist in Thailand. Ook vertelde hij ons dat het verstandig was om alvast hotels te boeken in het zuiden, omdat het hoogseizoen is en bijna Chinees nieuwjaar. In deze periode zijn er al veel toeristen, maar de Chinezen en Thai hebben dan zelf ook vakantie, dus zal het extra druk zijn. Hij wilde niet dat we op straat moesten slapen en vertelde ons dat we naar de TAT moesten. Dit staat voor Tourist Authority Thailand. Wij vertelden dit aan onze tuktukchauffeur en hij scheurde verder met ons en zette ons ergens af.
Binnengekomen werd er spontaan een hele reis door Zuid-Thailand voor ons geregeld, met allerlei instructies van onszelf. Alles (accomodatie, boot en trein en sommige tripjes) is voor ons geregeld tot en met 31 januari. We gaan naar veel verschillende mooie plekken toe! Het begint morgen, dan nemen we de nachttrein naar Ko Tao, oftewel schildpadeiland. Hier zullen we hopelijk gaan snorkelen met walvishaaien.
Nadat we dit hadden geboekt, moesten we betalen, en dit hebben we deels gedaan. We zijn nog even aan het twijfelen geweest of het wel verstandig was en of we het wel vertrouwden, maar we hebben vandaag de rest betaald en het zag er allemaal heel netjes uit. We hebben alle tickets en folders al in handen. We werden door de tuktukchauffeur nog afgezet bij een kledingwinkel, want dan zou hij gratis benzine krijgen. We moesten hiervoor even naar binnen, maar we waren alweer snel weg nadat we nog even gezellig hebben gepraat met het winkelpersoneel.
Daarna zijn we lekkere Thaise curry gaan eten. Vervolgens zijn we nog wat gaan winkelen (zonder iets te kopen, als echte Nederlanders) in een van de grootste shoppingcenters van Bangkok. Ze hadden hier alleen maar designkleding, en het was echt veels te duur! We zijn in winkels geweest die je ook gewoon in Nederland hebt, maar goed ;)
Daarna was het bedtijd. We zijn beide nachten wakker geworden en hebben lang wakker gelegen, toch een beetje jet lag waarschijnlijk.
Vandaag zijn we goed begonnen! We zijn na ons heerlijke ontbijt naar het gebouw The Christian Church of Thailand geweest, op 5 minuten loopafstand bij ons vandaan. Dit deden we op goede hoop dat de kerk ongeveer om 10 uur begon, en dit bleek zo te zijn! We hebben de hele dienst van een van de kerken binnen het gebouw meegemaakt. We werden vriendelijk ontvangen en hebben na de dienst meegeluncht. Hierna werden we gevraagd om mee te gaan naar het kantoor van de kerk, en hier hebben we nog lang gepraat met allerlei mensen. Het was erg gezellig.
We stoppen maar weer voor vandaag! We gaan nog wat foto's neerzetten, zodat jullie je een beetje een voorstelling kunnen maken van onze reis.
Jakob en Liesbeth
Heey!
Leuk om weer te lezen over jullie bevindingen. Veel plezier. Ik ga nog even de foto's bekijken.
Lekker is dat, zitten wij hier een beetje voor school te werken, houden jullie vakantie ;)\
Ciao!
Yohoo peepz
Klinkt goed allemaal! Vooral die reis... in zo'n toeristisch land, daar word je niet genaaid toch? Anders check je die shit nog ff op internet, op een forum ofzo... er zal vast wel een eerdere ervaring met die club zijn! Geniet ervan iig!
Lies! Goed om te horen dat het allemaal voorspoedig gaat.
Ik blijf het volgen en veel plezier!
Hier in Nederland begint het inmiddels al te dooien, de meeste sneeuw is weg :)
ah vet kicke trouwens, snorkelen met walvis haaien, foto's maken he :)
Hoi daar,
Klinkt spannend , zo'n rondreis en nou maar hopen dat ze jullie niet ergens in de rimboe achterlaten :) Veel plezier!
Trouwens, pas op dat jullie niet dicht groeien met al dat lekkere eten daar ;)
Jakob, Lees a.u.b. z.s.m. je mail!
Zo te zien veel mooie dingen te zien en een lekker zonnetje. In Tuktuks rondrijden, shoppen, toeristje uithangen...klinkt in ieder geval leuk allemaal :).Maarten en ik hebben afgelopen weekend ge-ijszeilt. Weer iets heel anders dan jullie maar ook heel erg leuk!
Groetjes Rianne